تخمین تعداد افرای که در سال به شپش سر مواجه می شوند بسیار کار سختیست. مرکز مطالعه بهداشت ایران تخمین میزند که سالانه ۵۰۰ هزار نفر در ایران مبتلا به شپش مو می شوند که این تعداد را اغلب کودکان ۳ تا ۱۱ سال تشکیل می دهند.

از آنجا که شپش تنها ۲۴ ساعت می تواند در هوای آزاد زنده بماند، بنابراین اغلب این نوع آلودگی از طریق تماس مستقیم سر با سر ایجاد می شود.

اگر فردی دچار شپش سر شده باشد، احتمالا آن را از یکی از دوستان خود، خانواده یا غریبه ای که سرشان تماس مستقیم داشته، گرفته است. همچنین وسایل اشتراکی مانند کلاه و حتی مسواک نیز می توانند موجب انتقال این نوع آلودگی شوند.

رایج ترین شرایطی که ممکن است موجب انتقال شپش گردد عبارتند از:

  • حضور در مدرسه برای کودکان
  • نشتن با فاصله کم نسبت به دیگران
  • خوابیدن بر روی تخت دیگران
  • استفاده مشترک از شانه یا حوله

نتیجه یک تحقیق نشان می دهد که اغلب مادران تصورات اشتباهی از شپش سر و درمان آن دارند. تقریبا ۹۰% آنها بر این عقیده هستند که آنها می بایست تخم ها شپش چسبیده به مو را بکنند و نیمی از آنها نیز بر این باور بودند که می بایست از چندین روش درمانی استفاده کنند.

در واقع از بین بردن تخم همه شپش ها نیاز نبوده، اما استفاده از یک شانه مخصوص می تواند کمک کند. در هنگام درمان شپش سر نیز می بایست تنها از یک روش درمانی کمک بگیرید.

موثر ترین روش های درمان شپش سر

در ادامه به معرفی خلاصه ای از روش های درمانی شپش مو می پردازیم.

مالاتیون: این ماده را بر روی موها و کف سر مالیده و در صورت وجود شپش در هفت یا نه روز آینده، یک بار دیگر نیز از آن استفاده کنید. دقت داشته باشید که این ماده قابل اشتعال بوده و بهتر است خانم های باردار یا در حال شیردهی از آن استفاده نکنند. همچنین پیشنهاد می کنیمکه تحت نظر پزشک انجام شود. به هیچ وجه از این ماده بر روی سر کودکان زیر شیش سال نباید استفاده کرد.

لوسیون آیورمکتین: این ماده را بر روی موهای خشک و کف سر مالیده و بعد از ده دقیقه با آب بشویید. استفاده از این روش درمانی برای کودکان زیر شش ماه توصیه نمی شود.

محلول موضعی اسپینوزاد: این محلول را بر روی موهای خشک استفاده کرده و موهایتان را پس از ده دقیقه با آب بشویید. استفاده چند باره از آن اغلب نیاز نیست. استفاده از این روش درمانی برای کودکان زیر شش ماه توصیه نمی شود.

لوسیون بنزین الکل: این لوسیون را بر روی مو و پوست سر استفاده کرده و سپس موها را بعد از ده دقیقه شستشو نمایید. در صورت لازم این کار را چندین مرتبه تکرار کنید. دقت داشته باشید که این لوسیون تنها شپش ها را از بین برده و کاری به تخم ها ندارد. از استفاده این لوسیون بر روی کودکان زیر شش ماه خودداری کنید. همچنین این لوسیون ضرری برای خانم های باردار یا شیرده ندارد.

شامپو لیندان: این شامپو را در شرایطی که هنوز موها خشک هستند استفاده کرده و بر روی موهای خود بمالید. چهار دقیقه یا کمی بیشتر صبر کرده و سپس موها را با آب بشویید. استفاده مجدد از آن توضیه نمی شود. لیندان دارای اثرات جانبیست و تنها در شرایطی که دیگر روش ها پاسخگو نبودند، از آن استفاده کنید.

نکات پیشگیرانه در آلوده شدن به شپش

بهترین دفاع در مبارزه با شپش، تغییر سبک زندگی به شکلیست که خود را در معرض این آلودگی قرار ندهیم.

نیازی به سم پاشی منازل برای جلوگیری از آلوده شدن به شپش نیست. شپش ارتباطی با تمیزی محیط ندارد. دقت داشته باشید که شپش از طریق حیوانات خانگی مانند سگ نیز منتقل نمی شود.

چه نکاتی را در درمان شپش سر رعایت کنیم؟

محصولات متنوعی برای درمان شپش وجود دارد. قبل از شروع درمان موهایتان را تمیز کنید و از ترکیب شامپو و کاندیشنر قبل از به کار بردن مواد درمانی خودداری کنید.

همچنین نبایست تا دو روز بعد از به کار بردن مواد درمانی، اقدام به شستن موهایتان کنید. این مواد را تنها بر روی مو و پوست سر خود بمالید.

 بعضی از اثرات جانبی این مواد عبارتند از:

  • شوره سر
  • احساس سوزش در هنگام استفاده
  • قرمزی چشم
  • خارش پوست سر

انواع واکس مو برای آقایان

بهترین مدل های موهای بازیکنان در جام جهانی2018

چگونه شپش موی سر را درمان کنیم؟

شپش ,استفاده ,سر ,روی ,درمان ,روش ,بر روی ,شپش سر ,از آن ,را بر ,این ماده

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

راهنمای جامع ثبت و خرید دامنه و دامین (کام و ir) سَرو سَهی ایران هتل آنلاین کرج من تجهیزات آشپزخانه و رستوران شیدپخت وبلاگ شخصی-گروهی درب ضد سرقت کامپک علی ایزدی معماری مدرن و کلاسیک